3 aannames over de budgetcoach

Als budgetcoach krijg ik vaak te maken met aannames van mensen. Deze aannames zijn lang niet allemaal terecht. Hier vind je 3 van deze aannames.

  1. Een budgetcoach is toch alleen voor mensen met schulden?

Niet waar:

Vaak wordt gedacht dat een budgetcoach alleen maar helpt bij schulden. Wanneer er schulden zijn, ben je al vrij laat met het inschakelen van een budgetcoach. Als er sprake is van problematische  schulden kan de budgetcoach meestal niet meer helpen. Zeker niet de budgetcoach die ook zijn of haar geld moet verdienen. Maar het belangrijkste: Waarom laat je het zo ver komen en trek je niet eerder aan de bel, zodat de budgetcoach je wel nog kan helpen?

Waarom zou je zolang wachten met hulp vragen bij het zorgen voor inzicht in je geldzaken?

  1. Een budgetcoach beheert toch mijn geld?

Niet waar

In Nederland hebben we verschillende financiële beroepen. Hierdoor wordt een budgetcoach regelmatig verward met bijvoorbeeld een budgetbeheerder of inkomensbeheerder. Deze hulpverleners kunnen het geld beheren van een cliënt. De budgetcoach heeft géén bankpas, betaalt niét jouw rekeningen en kan géén betalingsverplichtingen voor jou aangaan.

  1. Een budgetcoach bepaalt hoeveel ik mag uitgeven en waaraan?

Niet waar

Een budgetcoach helpt jou de balans tussen je inkomsten en uitgaven terug te vinden. Ook leert de budgetcoach jou op een verantwoorde manier met geld om te gaan. Hierdoor kun je zelf verstandige beslissingen nemen. Want alleen jíj hebt de regie over je geldzaken.

Kun jij wel wat hulp gebruiken om de balans terug te vinden? Stuur mij dan een mail info@suzannevanweerd.nl of als je liever belt: 06 52 07 22 99.