Over mij

 

Vrouw, moeder, echtgenote, dochter, vriendin, coach, trainer en (financieel)coach in tv-programma’s. Dit zijn de belangrijkste rollen in mijn leven. Al deze rollen vervullen is een uitdagende puzzel. Door continu naar mijn gevoel te luisteren wat ik belangrijk vind, wat mijn prioriteit heeft en mezelf toe te staan dat ik niet alles tegelijk op 100% kan doen, houd ik de balans. Dit kan ik niet altijd alleen, dus zoek ik de mensen in mijn omgeving op om dit te bespreken. Soms heb je iemand nodig die met jou de puzzelstukjes in het juiste perspectief legt. Met goed luisteren en de juiste vragen help ik jou de puzzel van jouw rollen weer op de juiste te plek te leggen.

Jarenlang heb ik op een kantoor gewerkt bij commerciële bedrijven en overheid. Ik sleepte me er elke dag naartoe en deed wat ik vond dat je hoorde te doen. Werken voor mijn geld, want er wordt tenslotte verwacht dat iedereen zelfstandig zijn of haar geld verdient. Werd ik er gelukkig van? Nee.

In de afgelopen jaren hebben veel, goedbedoelde adviezen mij wel aan het denken gezet, maar eigenzinnig als ik ben, bepaalde ik mijn eigen tempo om mijn pad uit te stippelen. Wat ik heb geleerd is om naar mijn eigen gevoel te luisteren en pas stappen te zetten als ik daar zelf het belang van in zag. Zo zie ik geest en lichaam als een samenwerkend geheel dat in balans moet zijn om gezond te zijn. Om de kracht van deze samenwerking beter te kunnen begrijpen heb ik de opleidingen medische en psychosociale basiskennis gevolgd. En dit heb ik ervaren als een zeer mooi aanvulling op mijn coachopleidingen.

En wat is dat pad waar ik energie van krijg? Jou, thuis of op kantoor, helpen orde te scheppen, inzicht te geven in de financiën en stress- en burn-out-klachten te verminderen. Hoe? Door een luisterend oor en het bespreken van mogelijke keuzes en jouw gedrag. Het allerbelangrijkste: ik zeg niet wat jij moet gaan doen. Jij gaat zelf, met mijn hulp, luisteren naar jouw gevoel en zelf uitspreken hoe je op een betere manier alle ballen in de lucht kan houden. Alleen jij weet waar jij gelukkig van wordt en wat er binnen jouw mogelijkheden ligt. Ik kan je daar alleen in begeleiden en dat doe ik met een vleugje humor en heel veel passie.